Trappen Motiveringssenter driver med ettervern for rusavhengige. På denne siden, Trappen’s Venner, vil vi informere om aktiviteter og tilbud på Trappen, og inviterer til rusrelatert diskusjon og debatt.

Nye bilder

Bedre rusomsorg

Rusomsorg

Tør vi?

Etter at Erik Skutle ble tatt for å røyke cannabis så har det derfor vært utrolig stille fra andre politikere om denne viktige saken. Politiet har nå fått vist at hvis deltar du aktivt i denne debatten på feil side så følger de med på dine bevegelser, uansett om du er i Norge eller ei. De eneste kommer med utspill rundt cannabis er de som mener han fortjener tilgivelse for den såkalte alvorlige forbrytelsen eller fra folkene i moralmafiaen ønsker at han skal forsvinne ut fra politikken for evig tid.

Politiet fikk viser med denne saken at et er greit å nedprioritere viktige saker som vold og overgrep. Å ta en politiker for å røyke cannabis gir langt mer som gir moralsk status enn å gjøre virkelig politiarbeid som å beskytte norske borgere.

Politiet ønsker hvert eneste år mer penger, men jeg syntes at det er på tide å si nei. Politiet bør ta en debatt om hva de ønsker å prioritere. Norske politikere bør gjøre det samme, men dessverre så tør de ikke i frykt for å miste velgere. Jeg har derfor påtatt meg en oppgave å være talsmann for organisasjonen NORMAL (Norsk organisasjon for reform av marihuanalovgivningen) samtidig som jeg 14 plass på venstres liste her i Bergen. Det er mange politikere som mener det samme som meg i dette spørsmålet, men som ikke tør å komme ut av skapet. Jeg ber nå de politikerne og folk ellers å stå frem å si hva de mener. Frihet og rettferdighet har gjennom hele historien kostet de som ønsket å kjempe for den. Det er viktig å ha modige stemmer som tør å kjempe for sannheten slik flere av våre landsmenn gjorde under krigen. Bruk stemmeretten i år og stem på politikere som har et mer nyansert syn på norsk cannabis lovgivning.

Politiet må prioritere.

Mange har reagert på nyheten om et egent dyrepoliti fordi det tar bort oppmerksomheten fra alvorlig kriminalitet. Det er riktig at alvorlig kriminalitet blir nedprioritert, men det har ingenting med dyrepoliti å gjøre. Den feilslåtte narkotikapolitikken som Norge har er den store synderen. Istedenfor å klage over at ressurser blir omprioritert til dyrepoliti så bør heller folk reagere politiet forfølgelse av enhver person som benytter seg av andre russmidler enn alkohol. Hvis du syntes det er greit at politiet forfølger enhver person i dette landet som tar seg en joint, så har du ingen rett til å klage over at dyrepoliti tar ressurser fra politiet. Man bør absolutt ta en debatt om politiet sin ressursbruk, men å debattere dyrepoliti i denne sammenhengen er et gigantisk blindspor.

Meld dere inn i NORMAL og bli med å kjemp for legalisering

Kampen fortsetter

For noen dager siden kjørte jeg ut et innlegg i flere origo soner og blogger som omhandlet den feilkjørte kampen mot narkotika, da spesielt cannabis. Som ventet ble en rekke personer meget sint og folk var ikke sene om å kalle meg det ene eller andre. Når man utfordrer den gjeldende vedtatte sannhet så er det ofres slik det går. Istedenfor å kjøre på med en mange svar og svare på alle tvilsomme kommentarer av ymse slag så skal jeg i dette innlegget legge ut litt tilleggsinformasjon. Her vil du kunne se et innlegg fra Normal sine sider pluss en noen videoer og en linker til en rekke innlegg fra smarte personer som skriver om Norges feilslåtte narkotikapolitikk.

Legaliser debatten

Mens narkodebatten endrer seg i flere land ser det ut til at i Norge er det fortsatt lang vei å gå. Bare å si at man ønsker en annen politikk enn dagens med høye straffer og null toleranse blir uglesett. Undertegnede mistet selv sitt radioprogram for å forsøke å sette saken på dagsorden. Jeg har lyst at denne debatten skal løftes opp på et høyere nivå enn i dag. Derfor har jeg nå tenkt å lansere en ny video hver eneste dag fra 1. juli til og med valgdagen den 14. september. Disse videoene kommer til å postes i bloggene Tronds orakel og Liberale engler.

Aktiv dag med Idrett Mot Rus

Se hele saken, bilder og video på Facebook

Samfunnstjeneste

Vi er stolte av å kunne tilby samfunnstjeneste på Trappen, og vi har gode resultater. Flere av de ønsker å være videre på Trappen.

“:http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Farre-domfelte-gis-samfunnsstraff-3064667.html#.Uwb6hbmYbIU

Godt Nytt År

God Jul

Aktiv kommunikasjon - Kaunas City - 2013

ACTIVE COMMUNITYSAFE SOCIETY

The project is supported by the European Union programme

"Sprøyterom"

Vi er imot offentlig sprøyterom fordi heroin skaper avhengighet, og er sterkt helseskadelig. Sprøyterom bidrar til å opprettholde bruk av heroin. Brukere av sprøyterom forteller at de setter høyere doser her enn de tør utenfor, fordi de blir tatt vare på dersom det blir en overdose. Sprøyterommet bidrar dermed til tøffere bruk.

Gutta på tur

Båtturen til Bømlo (25 bilder) bildene kan sees på FB: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151976906659698.1073741831.46100089697&type=1

I helga var ein gjeng frå Trappen Motiveringsenter på tur til ”Jubileumshelg Bømlo 2013”. I fellesskap med to andre skøyter frå Sandviksbodene Kystkultursenter satte Trappen båten kursen nedover kysten fredag ettermiddag, i strålande solskinn. Grunna tåke langs kysten valgte vi å ankre opp ved Langøy Kystkultursenter fredag kveld, og koste oss med god mat. Laurdag morgon satte vi på ny kursen nedover kysten, i noko gråare ver og røffare sjø, men med like godt mot og humøret på topp! Laurdag ettermiddag ankom vi Mosterhamn på Bømlo, og koste oss nok ein gong med god mat og etterkvart intimkonsert med Heine Totland, som var i godt humør på scenen. Søndag starta med ein god frukost før vi satte kursen tilbake mot Bergen, og solskinnet.

Vindtunnelen på Voss

http://youtu.be/Ej6rlSZ-hKo

Seminaret « Alle Kan Fly»

Aktivitetsdag

Lørdag 25. mai har vært en aktiv dag for Trappen, først var det maritime dager i Sandviken Kystkultursenter, der TRAPPEN gjengen var med. Gjengen sto for varme hjemmelagete fiskekaker som gikk som varmt hvetebrød, og de viste hvordan man laget rep som i gamledager. Mange folk var å tilstede og utover dagen kom også varmen og solen. Senere på dagen var det noen av elevene som reiste opp på Ulven da vi hadde aktivitets dag med Albatrossen etterværnsenter, paintball aktivitet. Der ble det delt opp i grupper, og Trappen gjengen gikk av med seieren;-) En kjempe dag og det var mat og drikke for og selvfølgelig vafler fra Civitan damen Målfrid.

En Byråd er gått av

En byråd er gått av, det blir tungt for mange. Hun var en person som stilte opp på møter, lyttet til pårørende til rusmiddelavhengige, og ville gjøre det bedre for mange. Vi har hatt mange gode samtaler over bordet med henne, og hun var alltid positiv til å kunne forsøke å gjøre noe med det.

Dette satt vi pris på

Denne tildelingen satt vi pris på, og vi ser ofte at ikke pårørende blir hørt når de kommer i slike situasjoner. Da er det viktig med gode organisasjoner som kan trø støttende til for å hjelpe. Det finnes mange gode kurs i LMS, og oppfordrer pårørende, familie og venner om å melde seg inn i LMS, og jo flere medlemmer jo lettere blir vi hørt.

Megafon - mai nr.

MEGAFON – mai nr. der er en reportasje om Trappen Motiveringssenter og Trappen Maritime. Fin omtale og flotte bilder. Håper mange vil kjøpe det, og lese hele bladet, mange fine historier, og vi er glad at Megafon tar tak i historier som rører seg i Bergen og omegn.

«Å forbli rusfri – utfordringa i samhandling»”

Samhandling konferanse i Tronvik Behandlings institusjon

Gutta på tur

I dag var gutta på en liten tur på fjorden, og der plukket NRK Vestlandsrevyen dem opp på tape, kjempe artig at Trappen båten og gutta ble filmet;
http://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-vestlandsrevyen#t=7m11s

Heroinsug borte med ny medisin

Erik valgte Trappen for motivasjon og oppfølging når han valgte å være med i prøveprosjektet om naltrekson behandlingen. Min personlige mening er at rusmedisinsk avd, og NAV ikke kom med noen tilbud til ham når de skulle starte opp, men at Erik selv tok initiativ til å finne noe han kunne trives med. Vi ser fra forskning før med Helge Wall sitt prosjekt med tabletter stoppet opp, på grunn av de som var med hadde ikke faste rammer rundt seg. For å kunne klare seg, må alt være på plass, og jeg tror at denne behandlingsformen er bra for de som snur fokuset og vil tilbake til livet.

blåser ut om røkeheroin

blåser ut om

Trappen: Jobber sammen i et godt miljø for å ruste opp båten

Nede ved Kystkultursenteret holder Trappen Motivasjonssenter til. Gjengen har

Trappen reddet meg

8 TIRSDAG 5. FEBRUAR 2013 NYHETER

Trappen's venner

Følges av 109 medlemmer.

Her vil vi informere om aktiviteter og tilbud på Trappen. Samt ha diskusjoner innen narkotika problematikken i samfunnet. Vi vil ta opp forskjellsbehandling av personer, nye rustrender og stoffer. Det er viktig at personer får den hjelpen de har krav på og at de som ønsker en behandling kommer raskt til behandling. Mer om sonen

Origo Trappen's venner er en sone på Origo. Les mer
Annonse